Featured

Home

 

Laatste update: 17 december 2020 om 10:30 u.

 

Welkom op de site van

 

 

Hengelsportvereniging Harkstede - Scharmer

 

 

LS,
 
Onze hengelsportvereniging genaamd “ Harkstede - Scharmer” is opgericht op 31 juli 1938 en een traditionele vereniging die zijn sporen al wel heeft verdiend. De vereniging is aangesloten bij de hengelsportfederatie Groningen Drenthe en Sportvisserij Nederland.
Bij het vissen komen er vele zaken kijken en is de eenvoud ervan allang verdwenen. Vissen zonder lid te zijn van een hengelsportvereniging is bijna niet meer mogelijk.
In de begin jaren van onze vereniging gingen de vissers op de fiets, met een bamboehengel en een eenvoudig snoertje met dobber naar de waterkant om te vissen. Ook het lokvoer en aas wat destijds gebruikt werd was niet veel bijzonders. Een beetje havermout en of gemalen brood, een broodpluimpje of worm aan de haak en vissen maar.
Hoe anders is het nu tegenwoordig.
De modernste hengels uit carbon, barium, lithium of andere hi-tec materialen worden gebruikt. Lijnen tegenwoordig ultra dun, haakjes van carbonstaal enz. In tegenstelling tot vroeger kunnen deze hengelsport materialen, lokvoeren en allerlei aassoorten waaronder de kunst aassoorten eenvoudig weg bij de beter gesorteerde hengelsportzaak worden aangeschaft.
De hengelsport vereniging “Harkstede Scharmer” is een vereniging waarbij iedere visser zoals de wedstrijdvisser of recreatieve visser, zich thuis kan voelen.

Als hengelsportvereniging ervoeren wij het niet hebben van een eigen website als een gemis en zijn daarom verheugd dat een verenigingslid een website heeft willen bouwen en gaat onderhouden.

 

Ik wens een ieder die de website van de hengelsportvereniging Harkstede Scharmer bezoekt veel lees plezier.
 
De voorzitter.
 
 
 
 
 

Contactgegevens

H. Westra (penningmeester)
Tel: 06-42662605
E-mail: harrywestra@ziggo.nl

A-J. Louwes (secretaris)
Tel: 06-46712374
E-mail: ajlouwes@hotmail.com